EMDR

EMDR is een techniek die in eerste instantie ontwikkeld is voor traumabehandeling. Met behulp van EMDR kunnen zowel eenmalige trauma's als langdurige traumatisering worden verwerkt.

Heeft u iets naars meegemaakt en blijft u last houden van angst, concentratieproblemen, vermijdingsgedrag, herbeleving, flashbacks en/of slaapklachten?
Dan is de kans groot dat deze klachten met EMDR goed te verhelpen zijn.

Omdat EMDR in veel gevallen grote positieve effecten heeft, wordt er veel onderzoek gedaan naar de toepasbaarheid van EMDR op andere klachten. Gebleken is dat EMDR ook effectief is bij het verminderen van klachten zoals angst, paniek, dwang, specifieke fobieën, depressie e.d., mits deze klachten een duidelijk vast beginpunt hebben.

EMDR wordt ook gebruikt om negatieve overtuigingen over uzelf of schaamte- en schuldgevoelens te verhelderen, waardoor dieper gewortelde karakterproblematiek beter is bij te buigen.

Hoe EMDR precies in z'n werk gaat, kunt u hier lezen.

Perspectief biedt EMDR behandeling door een gedegen opgeleide therapeute, die een jaren lange ervaring heeft met het werken met EMDR en met het geven van EMDR-Supervisie aan collegae die in opleiding zijn tot EMDR Practitioner (EMDR Supervisie).